- Passos a seguir
- /
- Comunicació i sensibilització
- /
- Redacció de l’Informe de sostenibilitat
Passos a seguir
Comunicació i sensibilització
Redacció de l’Informe de sostenibilitat
A través d’un Informe de sostenibilitat, les organitzacions comuniquen els seus resultats en sostenibilitat, que comprenen la dimensió ambiental, social i de governança. Aquests informes permeten que les organitzacions siguin més transparents respecte als riscos i les oportunitats en aquests àmbits, oferint als grups d’interès una major comprensió del seu acompliment, més enllà dels resultats econòmics i financers o de la mateixa activitat de l’entitat i dels seus resultats assistencials.
El marc normatiu sobre reporting, en matèria de sostenibilitat, contempla la Directiva Europea d’Informes de Sostenibilitat Corporativa (CSRD), que modifica la Directiva d’Informes No Financers (NFRD) existent, i de la qual es deriva la Llei 11/2018. En aquest context, hauran d’elaborar un Informe de sostenibilitat les organitzacions que compleixin dos d’aquests tres criteris: que tinguin un volum de negocis net de més de 40 M€, actius de balanç superiors als 20 M€ o que tinguin més de 250 persones treballadores. Aquest document haurà d’incloure informació sobre riscos, objectius i les qüestions més rellevants en matèria de sostenibilitat, així com els impactes de l’organització sobre les persones i el medi ambient. L’Informe de sostenibilitat estarà a disposició pública i haurà de ser verificat per una entitat independent.
Més enllà del marc normatiu en aquest àmbit, també es recomana que totes les organitzacions elaborin una Memòria de sostenibilitat adaptada a les seves característiques, com a exercici de transparència i comunicació amb els seus grups d’interès.
L'apunt
Aquests són els estàndards internacionals i directrius per a l’elaboració d’Informes i Memòries de sostenibilitat:
Trobareu més informació sobre aquesta qüestió, al cercador d’accions i recursos